Acasă » Interes general » Shell şi TotalEnergies au raportat scăderi abrupte ale profitului în T2

Shell şi TotalEnergies au raportat scăderi abrupte ale profitului în T2

31 iulie 2023
Interes general
energynomics

Shell şi TotalEnergies au raportat scăderi abrupte ale profitului în trimestrul al doilea (T2), față de câştigurile extraordinare din 2022, deoarece prețurile petrolului şi gazelor, marjele de rafinare şi rezultatele tranzacționării s-au redus, transmite Reuters, conform News.ro.

Prețurile petrolului şi gazelor au crescut anul trecut în urma invaziei Rusiei în Ucraina, dar prețurile energiei au scăzut brusc în acest an, pe măsură ce temerile legate de penurie s-au diminuat, pe fondul provocărilor economice globale.

Ambele companii au ratat previziunile privind câştigurile, înregistrând profituri de aproximativ 5 miliarde de dolari fiecare în perioada aprilie-iunie, în scădere cu 56% în termeni anuali în cazul Shell şi cu 49% în cazul TotalEnergies.

Totuşi, acest lucru a fost în mare măsură în concordanță cu performanța Shell în 2021, în timp ce TotalEnergies şi-a depăşit rezultatele anterioare invaziei.

Directorul general al Shell, Wael Sawan, a vorbit despre o ”performanță operațională puternică… în ciuda unui mediu de preț mai scăzut al mărfurilor”, în timp ce şeful TotalEnergies, Patrick Pouyanne, a spus că trimestrul a arătat ”un mediu de țiței şi gaze mai slab”.

Compania norvegiană Equinor a raportat miercuri o scădere cu 57% a profiturilor din al doilea trimestru, față de anul precedent.

Atât Shell, cât şi TotalEnergies au semnalat o scădere a profitului din rafinarea țițeiului în combustibil şi substanțe chimice, în acest trimestru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *