Acasă » Interes general » Senatul a aprobat înfiinţarea ”DNA-ului pădurilor” – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu

Senatul a aprobat înfiinţarea ”DNA-ului pădurilor” – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu

17 iunie 2020
Interes general
Energynomics

Senatul a aprobat, marţi, legea iniţiată de USR, de înfiinţare a „DNA-ului pădurilor”, unitatea de parchet, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, urmând să ancheteze infracţiunile de mediu, în special tăierile ilegale de păduri.

„Proiectul Uniunea Salvaţi România – USR pentru înfiinţarea unui parchet care să cerceteze tăierile ilegale de lemn a fost adoptat! Colegii din Parlament care au demarat acest proiect de lege sunt Cornel Zainea, Stelian Ion, Silviu Dehelean, Mihai Goţiu, George Edward Dircă şi Allen Coliban”, a scris pe Facebook Mihai Goţiu, unul dintre iniţiatori, conform zf.ro.

Proiectul de lege al USR de înfiinţare a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu – DIIM (DNA-ul Pădurilor) a fost votat în Senat cu 119 voturi pentru, niciun vot împotrivă şi 11 abţineri.

Liderii USR menţionează că s-au abţinut la acest vot senatorii UDMR, care „de-a lungul timpului au încercat să vâneze pădurile statului şi au profitat în urma defrişărilor”.

 

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.