Acasă » Petrol și Gaze » Schneider Electric lansează în România o soluție software pentru performanțe sporite în transportul și distribuția gazelor

Schneider Electric lansează în România o soluție software pentru performanțe sporite în transportul și distribuția gazelor

16 septembrie 2022
Petrol și Gaze
energynomics

Schneider Electric a lansat în România o platforma de software integrat destinată sectorului de transport și distribuție a gazelor naturale pe întregul traseu, de la producție și depozitare, până la consumatorul final. Soluția, denumită AGMS, poate fi adaptată și pentru transportul prin țevi al hidrogenului, a declarat Cătălin Mărmureanu, director de vânzări pentru România și Republica Moldova la Schneider Electric, în cadrul conferinței „O&G – răspunsuri pentru azi, răspunsuri pentru mâine”, organizate de Energynomics.

”Schneider Electric aniversează 25 de ani în România și sunt mândru că pe ultimii 15 i-am petrecut în această firmă. În acest an, lansăm în România, AGMS o soluție dedicată transportului și distribuției de gaze, care a fost dezvoltată pe baza unei alte aplicații, ADMS (Advanced Distribution Management System), pe care Schneider a introdus-o în urmă cu mai mult timp în zona distribuției de energie electrică”, a afirmat Mărmureanu.

Schneider a implementat noul sistem AGMS în Olanda, la compania de gaze Gasunie. În urma apelării la acest software, Gasunie a înregistrat beneficii substanțiale mai ales în zona de operare în prima fază, iar, ulterior, și pe partea de eficientizare energetică.

”Noua soluție dezvoltată de Schneider pregătește rețeaua de țevi de gaze pentru transportul hidrogenului și văd că deja sunt câteva proiecte începute. Soluția este multi-fluid și poate fi adaptată la gaz și la hidrogenul transportat prin țevile de gaz”, a precizat Mărmureanu.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI CĂTĂLIN MĂRMUREANU

AMDS este interconectată cu alte sisteme și site-uri, precum cele pentru prognoze meteorologice. Astfel, spre exemplu, poate prevedea că într-o anumită zonă urmează să se producă o furtună.

În consecință, operatorul este informat să trimită în acea zonă o echipă de intervenție, iar sistemul AMDS sugerează și ce echipamente și materiale vor fi necesare. Totodată, aplicația izolează zona afectată de furtună, iar consumatorii de energie sunt informați printr-un SMS cu privire la timpul de remediere a defecțiunii. ADMS este utilizată deja în România.

Conferința „O&G – răspunsuri pentru azi, răspunsuri pentru mâine” a fost organizată de Energynomics, cu sprijinul partenerilor săi: ACE Industrial Software, Romgaz, Schneider Electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *