Acasă » Interes general » Schneider Electric investește într-o fabrică de 55 mil. euro în Bulgaria

Schneider Electric investește într-o fabrică de 55 mil. euro în Bulgaria

energynomics

Schneider Electric a început construirea celei de-a doua fabrici de înaltă tehnologie în Bulgaria, pe o suprafață de 8.000 de metri pătrați, în regiunea Plovdiv, a declarat directorul fabricii, Martin Yordanov.

Fabrica deține un teren de 100.000 mp şi intenționează să se dezvolte la maxim în decurs de 10 ani. În construirea noii fabrici vor fi investite 107 milioane de leva, scrie agenția BTA, conform News.ro.

Ministrul Economiei şi Industriei, Bogdan Bogdanov, a reamintit că discuțiile despre o a doua fabrică au început în decembrie 2022. La acel moment, Schneider considera că Ungaria ar putea fi o locație mai bună pentru fabrică, iar Agenția InvestBulgaria şi Zona Economică Trakia îşi asumă meritul pentru implementarea proiectului la Plovdiv, a spus Bogdanov.

Proiectul este important pentru că generează valoare adăugată, iar lanțul de aprovizionare al regiunii se va dezvolta şi mai mult. Este, de asemenea, primul proiect care înregistrează o schimbare în activitatea guvernului cu investitorii, a spus ministrul Economiei. Proiectul primeşte ajutor direct de stat nu doar pentru construirea infrastructurii rutiere, ci şi ajutor financiar direct pentru implementarea investiției.

Noua fabrică din Plovdiv va asambla, testa şi ambala întrerupătoare automate şi alte produse electrice de joasă tensiune. Scopul este crearea unei fabrici industriale de ultimă generație. Va fi construită de Glavbolgarstroy. Ceilalți antreprenori vor fi cunoscuți după organizarea unei licitații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *