Acasă » Interes general » Macroeconomie » Schneider Electric: 7 miliarde de locuitori vor trăi în 2050 în „oraşe inteligente”

Schneider Electric: 7 miliarde de locuitori vor trăi în 2050 în „oraşe inteligente”

6 mai 2014
Electricitate
energynomics

Urbanizarea şi industrializarea sunt factorii care vor defini metropolele viitorului, context în care localităţile de mari dimensiuni care aspiră la statutul de “oraşe inteligente” trebuie să aibă că prioritate utilizarea eficientă a energiei, spune Pierre Tabary, vicepreşedinte în cadrul Schneider Electric, specializat în domeniul “Smart Cities”, citat de wall-street.ro.

Pierre Tabary afirmă că necesarul de energie se va dubla în marile oraşe până în anul 2050, ceea ce va genera probleme considerabile primarilor din întreagă lume.

“Când discutăm despre oraşe, trebuie să ne referim la locuitorii acestor localităţi. Numărul locuitorilor din mediul urban va creşte de la 3,5 miliarde, cât sunt în prezent, la aproximativ 7 miliarde până în 2050. Am construit aceste oraşe în mii de ani, iar numărul locuitorilor de aici se va dublă în mai puţin de 40 de ani”, consideră Pierre Tabary.

“Expansiunea urbană trebuie să fie administrată în mod eficient. Infrastructura reprezintă o problemă pentru oraşe, dar mai sunt şi alte chestiuni particulare, cum ar fi îmbătrânirea oraşelor. Parisul este un exemplu elocvent. Eu călătoresc foarte mult cu metroul, folosesc aceeaşi linie de la vârsta de 10 ani şi constat că nu s-a schimbat mare lucru. De asemenea, avem oraşele noi, din Asia în mod special, care nu fac faţă ritmului de creştere a populaţiei.”

Cifrele vorbesc de la sine în cazul oraşelor mari din China, spre exemplu. Dacă în 1985, un sfert dintre locuitorii Chinei trăiau în oraşe, acest procent a urcat la 53% în 2013. Conform datelor Schneider Electric, 60% dintre chinezi vor locui în oraşe în 2018.

“Pentru o ţară cu 5 milioane de locuitori, aceste procente nu reprezintă mare lucru, dar China are 1,4 miliarde de locuitori. Va imaginaţi presiunea infrastructurii pusă pe locuitorii care se mută din mediul rural în marile oraşe. Oraşele sunt precum companiile, concurează între ele şi se luptă pentru a atrage investiţii noi. Nimeni nu vrea să locuiască într-un oraş care nu este atrăgător. Primarii trebuie să facă atractive oraşele pe care le conduc“, conchide Tabary.

Sursa
www.wall-street.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *