Acasă » Interes general » Schimbările climatice ar putea tăia 2,3 trilioane de dolari din prețurile acțiunilor

Schimbările climatice ar putea tăia 2,3 trilioane de dolari din prețurile acțiunilor

18 decembrie 2019
Interes general
Energynomics

Politicile concepute pentru combaterea schimbărilor climatice ar putea reduce valoarea companiilor din întreaga lume cu până la 2,3 trilioane de dolari. Se preconizează că sectorul energetic va fi cel mai puternic lovit de schimbare, urmat de cel al autovehiculelor și cel al utilităților.

Acestea sunt concluziile unui nou raport al Principiilor pentru investiții responsabile, care examinează modul în care politicile „inevitabile” precum interzicerea motoarelor cu ardere internă vor afecta prețurile acțiunilor.

Analiza conchide că pierderea va fi de până la 2,3 trilioane de dolari, sau 4,5% din valoare, pentru tilurile listate în cadrul indicelui bursier global al MSCI. Raportul a fost întocmit de către Vivid Economics și Energy Transition Advisers.

Însă există și oportunități pentru investitori. Companiile care se adaptează la schimbarea politicilor ar putea beneficia de o creștere a prețurilor acțiunilor lor cu sute de miliarde de dolari, potrivit grupului susținut de ONU. Principiile pentru investiții responsabile sunt susținute de aproape 2.600 de proprietari de active și investitori care au în gestiune active în valoare de 86 de miliarde de dolari, conform CNN.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.