Acasă » Electricitate » Șase bănci finanțează creditul de 500 de mil. lei al CE Oltenia

Șase bănci finanțează creditul de 500 de mil. lei al CE Oltenia

2 aprilie 2019
Cogenerare
Bogdan Tudorache

Sindicatul bancar care finanțează CE Oltenia cu 500 de milioane de lei pentru achiziția de certificate de carbon este condus de BCR, care va oferi 120 de milioane de lei, în timp ce Raiffeisen și CEC Bank vor oferi fiecare câte 100 de milioane de lei. Lista este continuată de EximBank, care oferă 80 de milioane de lei și de Alpha Bank și Banca Transilvania, fiecare cu câte 50 de milioane de lei.

Creditele au fost garantate cu terenuri, mijloace fixe, creanțe și încasări viitoare. CE Oltenia și-a luat angajamentul să nu se divizeze și să nu facă fuziuni pe parcursul derulării creditului, fără acordul băncilor. Dacă nu achită certificatele până la finalul lunii aprilie, CE Oltenia riscă amenzi și chiar pierderea autorizației de mediu, conform pandurul.ro.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, la Târgu Jiu, că este luat în calcul inclusiv un ajutor de stat anunţat la Comisia Europeană pentru sprijinirea CE Oltenia, în cazul în care societatea nu va reuși să ia creditul pentru achiziționarea de certificate de CO2.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *