Acasă » Electricitate » SAPE cere Electrica în instanță 800 mil. euro pentru eludarea obligațiilor post-privatizare

SAPE cere Electrica în instanță 800 mil. euro pentru eludarea obligațiilor post-privatizare

13 iunie 2017
Distribuţie
energynomics

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie ale statului român (SAPE) a intentat o acțiune în justiție împotriva Electrica, controlată de statul român în proporţie de doar 48,7% în urma privatizării din 2014. Oferta de vânzare pe bursă a 51% din acțiunile Electrica a avut loc în luna iunie 2014, compania strângând din piață o sumă record, de aproape 2 miliarde de lei (443 milioane euro).

Acțiunile companiei au fost listate în paralel la Bursa de Valori București și la cea de la Londra. Însă nu toate obligațiile post-privatizare asumate au fost îndeplinite, susține SAPE, care cere în instanță o despăgubire de 800 de milioane de euro.

„Potrivit celor susţinute de SAPE, pretenţiile ar reprezenta aşa-zise prejudicii cauzate prin neur­mărirea în trecut de către Electrica a îndeplinirii obligaţiilor postpri­vatizare asumate de către investitorii care au dobândit acţiuni la societăţile privatizate cu privire la care Elec­trica a acţionat în calitate de vânzător, astfel cum aceste obligaţii rezultau din respectivele contracte de privatizare“, se arată în co­municatul publicat pe bursă de către Electrica, citat de zf.ro.

Aceste pretenţii au făcut obiectul notificării transmise către Electrica în anul 2015 de către SAPE, raportate în 9 septembrie 2015.

„Electrica va face demersurile necesare în vederea apărării intereselor sale şi ale actionarilor săi şi va informa în mod constant piaţa cu privire la evoluţia acestui litigiu”, precizează comunicatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.