Acasă » Petrol și Gaze » Saipem extinde lucrările de foraj din România

Saipem extinde lucrările de foraj din România

28 decembrie 2019
Explorare și producție
Bogdan Tudorache

Compania italiană Saipem a anunțat o extindere a contractelor de foraj românești, ca parte a unor contracte nou-semnate pe plan global în valoare totală de 1,7 miliarde de dolari.

Saipem a semnat noi contracte și prelungiri ale contractelor existente de foraj onshore și offshore.

Contractele aferente diviziei de foraj onshore cuprind 19 platforme terestre situate în Orientul Mijlociu, cu puteri cuprinse între 1.500 și 2.000 CP, iar durata acestora variază între trei și zece ani.

În plus, au fost semnate noi contracte și extinderi ale celor existente pentru lucrări noi care vor fi executate în Bolivia, Peru și România, a anunțat compania.

În România, Saipem participă la lucrări de foraj în Marea Neagră cu ajutorul platformei proprii Scarabeo 9, într-un proiect condus de Lukoil; Romgaz este partener, iar GSP Offshore este antreprenor general.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *