Acasă » Electricitate » RWE ia 1% din piața furnizării de electricitate din România

RWE ia 1% din piața furnizării de electricitate din România

26 mai 2017
Electricitate
Bogdan Tudorache

Nemții de la RWE au preluat în mare majoritate portofoliul de clienți al Fidelis Energy, care a deținut o cotă de piață de aproape 1% pe segmentul furnizării de energie electrică, a declarat pentru energynomics.ro, Cătălin Vișan, director Fidelis Energy. În urma turbulenței prețurilor din această iarnă, câțiva furnizori mici au intrat în insolvență sau faliment, iar clienții au fost preluați de către furnizorii de ultimă instanță (FUI).

Prețurile mai mari decât media pieței practicate în regim FUI au determinat unii clienți să caute alți furnizori. ”Clienții nu au mai dorit să rămână în sistem FUI”, spune Vișan.

Consiliul Concurenţei a anunțat ieri că a autorizat tranzacţia prin care RWE Energie SRL preia portofoliul de clienți al Fidelis Energy SRL. ”Au fost preluați majoritatea clienților. Activitatea noastră în segmentul gazelor nu a fost una semnificativă”, a mai spus Vișan.

Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

RWE Energie SRL este controlată direct de către societatea Budapesti Elektromos Muvek Nyrt și face parte din grupul RWE, grup activ pe piețele europene de furnizare de energie și gaze naturale. Grupul RWE este lider european în domeniul energetic, fiind activ în producerea, transportul și comercializarea de energie electrică și gaze naturale. Grupul este cel mai mare producător de energie electrică din Germania și al doilea ca mărime în Olanda, în timp ce pe piața gazelor naturale ocupă primul loc în Olanda și locul trei în Germania. Totodată, Grupul RWE este al patrulea cel mai mare furnizor în Marea Britanie, atât pentru energie electrică, cât şi pentru gaze naturale.

În România, RWE s-a concentrat pe deservirea clienților non-casnici de energie electrică, portofoliul de furnizare gaze naturale fiind redus.

Fidelis a operat pe piața energiei electrice din România, ca furnizor de energie electrică, precum și pe piața gazelor naturale.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *