Acasă » Petrol și Gaze » Rusia neagă că va opri livrările de gaze către Europa dacă îi vor fi impuse

Rusia neagă că va opri livrările de gaze către Europa dacă îi vor fi impuse

25 ianuarie 2022
Import-Export
Energynomics

Kremlinul a respins temerile că Rusia ar putea închide robinetul de gaz către Europa în cazul unor sancţiuni din cauza comasării trupelor sale la graniţa cu Ucraina, informează DPA.

”Rusia şi-a îndeplinit impecabil obligaţiile din tratat în cele mai dificile momente de confruntare între Est şi Vest”, a declarat luni la Moscova purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei Interfax, potrivit Agerpres.

”Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa”.

Kremlinul a răspuns astfel unor informaţii din presa europeană potrivit cărora ar putea fi iminentă o îngheţare a furnizării de gaze. Peskov a catalogat aceste informaţii drept ”isterie” şi ”insinuări”.

Occidentul a ameninţat Moscova cu consecinţe în cazul în care Rusia invadează Ucraina, dar Rusia neagă că are astfel de planuri, în ciuda acumulării de trupe.

În Germania, şeful Comisiei pentru afaceri externe din Bundestag, Michael Roth, a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung că, dacă Occidentul va impune sancţiuni, livrările de gaze din Rusia ar putea fi ”puse în pericol”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *