Acasă » Petrol și Gaze » ROTTCO CONSULT a inițiat procedurile de intrare în insolvență

ROTTCO CONSULT a inițiat procedurile de intrare în insolvență

14 mai 2018
Consumatori
energynomics

ROTTCO CONSULT, companie aflată în top 10 jucători pe piața de distribuție a carburanților din România, a inițiat demersurile pentru începerea procedurilor de intrare în insolvență.

Într-un comunicat de presă, compania justifică decizia printr-un „complex de împrejurări de piață cu impact negativ semnificativ în asigurarea fluxului capitalului de lucru”.

“Am luat această măsură urmare a intrării în incapacitate de plată, în ultima perioadă, a unor clienți. Acest fapt, corelat și cu celelalte cauze au făcut să nu mai dispunem de capital de lucru, iar cashflow-ul este puternic dezechilibrat, compania intrând, practic, într-un blocaj financiar și, implicit, în incapacitate de a-și onora, la rândul ei, plățile“ spune Paul Pop, directorul general ROTTCO CONSULT.

Între cauze invocate se numără și “suspendarea după depunerea ofertei angajante a procesului de achiziție a pachetului majoritar de acțiuni al companiei de către un investitor”. La sfârșitul anului 2016, compania a demarat proiectul SYNERGY by ROTTCO, ce-și propunea să reunească benzinăriile independente într-o rețea. Sistemul ROTTCO SYNERGY CARD era funcțional în peste 115 benzinării independente din România și era ținta investitorilor, însă compania nu a mai reușit să susțină finanțarea pentru dezvoltarea sa în continuare.

Compania anunță că în prezent nu înregistrează datorii către fisc, iar cea mai mare parte din datoriile către furnizori sunt acoperite de scrisori de garanție. Compania are de încasat creanțe de peste 10 milioane de lei de la debitori care sunt în procedură de executare silită, creanțe care acoperă în întregime datoriile curente care nu pot fi onorate de ROTTCO.

Compania a fost înființată în anul 2007, având ca obiect de activitate distribuția en-gros de produse petroliere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.