Acasă » Interes general » Rompetrol Well Services şi-a dublat profitul în primele nouă luni, la 23,8 milioane lei

Rompetrol Well Services şi-a dublat profitul în primele nouă luni, la 23,8 milioane lei

14 noiembrie 2013
Interes general
Bogdan Tudorache

Rompetrol Well Services (RWS), divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, a raportat pentru primele nouă luni un profit net dublu faţă de intervalul similar din 2012, de 23,8 milioane lei (5,4 milioane euro), şi afaceri în creştere cu 54%, la 95,5 milioane lei (21,6 milioane euro).

Rezultatele obţinute de RWS au la bază gestionarea eficientă a efectelor directe şi indirecte ale mediului de afaceri volatil, flexibilitate în negocierea contractelor comerciale, în condiţiile actualei cereri de servicii de servicii. În plus, în această perioadă am finalizat investiţii în valoare de două milioane dolari care ne permit oferirea de servicii la sondă calitative, complexe în condiţii de eficienţă economică„, a declarat directorul general adjunct al companiei, Adrian Stănescu.

În primele nouă luni ale anului trecut, Rompetrol Well Services a înregistrat în profit net de 15,45 milioane lei şi o cifră de afaceri de 69,3 milioane lei.

Activitatea de baza din primele nouă luni ale anului 2013 s-a desfăşurat în condiţii comparabile şi de continuitate cu cele ale anului precedent. Ca evenimente semnificative se pot totuşi evidenţia: pentru doi dintre principalii clienţi ai societăţii, anume OMV Petrom şi Romgaz, contractele sunt valabile până la data de 31 decembrie 2013, respectiv 30 noiembrie 2013. Până la data raportării nu există date exacte referitoare la prelungirea celor două contracte. În acest context contravaloarea scrisorilor de garanţie în relaţia cu cei doi clienţi echivalează cu 1,7 milioane dolari”, se arată într-un raport al companiei.

Veniturile totale din exploatare au crescut în intervalul ianuarie-septembrie cu 37%, la 96 milioane lei (21,7 milioane euro), iar cheltuielile totale din exploatare au urcat cu 31%, la 70 milioane lei (15,9 milioane euro).

Înfiinţată în 1951, Rompetrol Well Services are în prezent 350 de angajaţi în România şi Kazahstan şi prestează sevicii în ţări precum Sudan, Irak, Iordania, Grecia şi Turcia. Acţionarul majoritar al companiei, cu 71,73% din acţiuni, este grupul Rompetrol, deţinut de compania de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan. Rompetrol Well Services va deschide o sucursală în Libia şi una în Irak.

În acţionariat se regăseşte şi fondul de investiţii KJK Fund II SICAV-SIF, înregistrat în Luxemburg, cu 7,32% din acţiuni.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *