Acasă » Petrol și Gaze » Rompetrol va deschide în România zece noi stații de distribuție a carburanților

Rompetrol va deschide în România zece noi stații de distribuție a carburanților

28 martie 2017
Consumatori
energynomics

Planul de investiții al KMG International (grupul Rompetrol) include construirea a zece noi stații de distribuție a carburanților până la finalul acestui an, în paralel cu finalizarea procesului de rebranding al întregii reţele, potrivit Irinei Di­mitriu, director de dezvoltare a grupului petrolier KMG In­ternaţional.

„În acest moment avem deschise şase şantiere în acelaşi timp, la care se adaugă încă şase staţii care se află în procesul de rebranding de interior”, a declarat reprezentatul companiei petroliere, pentru publicaţia Capital, precizând că tot în acest an se va finaliza şi procesul de rebranding interior, aflat în prezent la aproape 95%.

Rețeaua de distribuție de carburant a Grupului numără peste 1.000 de puncte de vânzare în România, Moldova, Georgia şi Bulgaria, dar și în Franța și Spania prin intermediul companiei Dyneff, care este deținută în parteneriat cu CEFC China Energy Company Limited în proporție de 51% /49% din acțiuni.

Cu circa 6.000 de angajați în 11 de țări, KMG International NV este deținut integral de compania națională de petrol și gaze din Kazakstan–KazMunayGas.

În România, KMG International deține una dintre cele mai mari și mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre, Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane de tone de materie primă pe an, dar și rafinăria Vega Ploiești, unicul producător de polimeri din țară.

3 comentarii la „Rompetrol va deschide în România zece noi stații de distribuție a carburanților”

  1. KMGI intenționează să dubleze capacitatea de producție la Petromidia. De aceea crește numărul bezinăriilor din afara României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *