Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz: Tranzacția pentru Neptun Deep necesită unele clarificări

Romgaz: Tranzacția pentru Neptun Deep necesită unele clarificări

11 ianuarie 2022
Explorare și producție
Energynomics

Semnarea contractului de vânzare-cumpărare a acţiunilor ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited nu a avut loc încă, deoarece mai trebuie clarificate anumite detalii de implementare, potrivit reprezentanţilor Romgaz.

„Semnarea contractului de vânzare-cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited încă nu a avut loc, motivat de necesitatea de a clarifica anumite detalii de implementare. Vom continua să informăm piaţa şi investitorii pe măsură ce noi informaţii vor deveni disponibile”, se menţionează într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Sursa citată subliniază că, prin raportul curent din 26 octombrie 2021, Romgaz a estimat că tranzacţia va fi finalizată în primul trimestru din anul 2022.

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Romgaz a aprobat în data de 10 decembrie, la a doua convocare, preluarea participaţiei de 50% deţinută de ExxonMobil la proiectul de gaze de mare adâncime Neptun Deep, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti, conform Agerpres.

„În şedinţa Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Romgaz a fost aprobată tranzacţia de achiziţie de către Societate a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production România Limited care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă”, se arată în documentul menţionat.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.