Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz ar putea tăia gazele Electrocentrale Constanţa, debitele restante fiind de peste 16 mil. lei

Romgaz ar putea tăia gazele Electrocentrale Constanţa, debitele restante fiind de peste 16 mil. lei

8 august 2018
Furnizare
energynomics

Romgaz emite un avertisment asupra posibilităţii de sistare a livrărilor de gaze naturale către Electrocentrale Constanţa, deoarece are de încasat de la această societate plăţi restante în valoare de peste 16 milioane lei, conform unui comunicat remis energynomics.ro.

”Romgaz are de încasat datorii restante în valoare de peste 16 milioane lei de la ELCEN Constanţa şi avertizează asupra posibilităţii de sistare a livrărilor de gaze naturale. Romgaz a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. Pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante. Până în prezent, facturile aferente consumului, la data de 30 iunie 2018, se ridică la suma de peste 15,76 milioane lei, din care datoria restantă, facturată, este de 1,158 milioane de lei”, se arată în comunicat.

”Romgaz, cu acordul Consiliului de Administraţie, a eşalonat aceste datorii restante, prin convenţie încheiată în luna aprilie a acestui an, iar datoriile au ajuns în prezent la peste 16,28 milioane de lei. Din aceste datorii, până la 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanţa a achitat 1,271 milioane de lei reprezentând primele două rate de eşalonare şi parţial a treia rată, la care se adaugă dobânzi aferente.”

La data de 31 iulie 2018, Electrocentrale Constanţa avea de achitat 1,158 milioane de lei reprezentând restanţa la a treia plată conform convenţiei mai sus amintite. De asemenea, erau înregistrate restanţe şi către compania de distribuţie a gazelor naturale. Totodată, în lunile iunie şi iulie ale anului curent, deşi a fost notificată, Electrocentrale Constanţa nu şi-a indeplinit obligaţiile de plată în avans, conform prevederilor contractuale în vigoare.

”Romgaz subliniază că, în lipsa plăţilor imediate a datoriilor conform contractului, va fi obligată să sisteze livrările de gaze naturale către Electrocentrale Constanţa. Romgaz îşi manifestă în continuare disponibilitatea şi sprijinul de a fi găsite soluţii astfel încât să fie respectate prevederile contractuale conform legislaţiei în vigoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *