Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz: Consumul de gaze al ţării a scăzut cu 5,7% în primele nouă luni

Romgaz: Consumul de gaze al ţării a scăzut cu 5,7% în primele nouă luni

15 noiembrie 2019
Consumatori
energynomics

Consumul de gaze la nivel naţional a scăzut cu aproximativ 5,7% în primele nouă luni ale acestui an, în timp ce producţia Romgaz a fost mai mare cu 0,7%, potrivit raportului financiar al companiei, remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

Producţia de gaze naturale a fost de 3,950 miliarde de metri cubi, însemnând cu 0,7% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 0,3% mai puţin faţă de cea programată. Totodată, livrările Romgaz, reprezentând livrări către clienţi, consum CET Iernut şi consum tehnologic, au înregistrat o scădere de 5,4% comparativ cu perioada similară a anului anterior, conform Agerpres.

Cota de piaţă a Romgaz, reprezentând participarea livrărilor de gaze naturale din producţia internă a societăţii în consumul naţional de gaze naturale interne, a înregistrat o creştere de aproximativ 6% comparativ cu perioada similar a anului anterior, ajungând astfel la 59%.

Producţia de energie electrică a Romgaz a fost de 292,11 GWh, fiind mai puţin de jumătate decât producţia realizată în perioada similară a anului 2018, adică 750,65 GWh.

Romgaz a obţinut în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 1,185 miliarde de lei, în creştere cu 18,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului financiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *