Acasă » Termo » Romgaz cere sechestru asigurator asupra unor active ale ELCEN

Romgaz cere sechestru asigurator asupra unor active ale ELCEN

energynomics

Romgaz solicită instituirea unui sechestru asigurator asupra Electrocentrale București (ELCEN) pe fondul datoriilor de 330 de milioane de lei pe care cel mai mare producător de energie termică din țară le are față de compania din Mediaș. Oficialii ELCEN spun că nu au fost informați cu privire la această solicitare și nu cunosc nici pe ce active solicită Romgaz respectivul sechestru.

În ultimele luni, mai ales că a fost și perioada de iarnă, ELCEN și Romgaz au prelungit contractul de furnizare de gaze pe bază lunară din moment ce relațiile dintre cele două companii sunt dominate de discuții despre convenții de eșalonare, acțiuni în instanță, ipoteci imobiliare pe active de producție și terenuri.

Reprezentanții ELCEN subliniază că firma își plătește gazele în avans, și din sumele trecute pe fiecare factură, 20% reprezintă plata datoriilor restante. Totuși, un acord clar privind eșalonarea datoriilor nu a fost finalizat.

Recent, administratorii Romgaz au solicitat negocierea de către producătorul de gaze a creșterii ponderii sumelor alocate datoriilor restante in sumele platite in avans, potrivit unui comunicat transmis de compania de gaze Bursei de Valori Bucuresti la finele lunii martie.

Tot atunci, administratorii cereau și “derularea cu celeritate a acțiunilor de natură litigioasă împotriva societății Electrocentrale București SA, pentru datoria înregistrată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *