Acasă » Interes general » Romgaz a finalizat procesul de achiziție a participației Exxon în Neptun Deep

Romgaz a finalizat procesul de achiziție a participației Exxon în Neptun Deep

2 august 2022
Interes general
energynomics

Romgaz a finalizat luni achiziția participației Exxon în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, a se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, Romgaz a anunțat finalizarea tranzacției de achiziție şi transferul tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite şi din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

”Tranzacția finalizată astăzi, 1 august 2022, a fost condiționată de îndeplinirea condițiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A şi vânzători. Toate condițiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract”.

Potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu, finalizarea tranzacției este un pas important în obținerea independenței energetice a României, într-un moment dificil nu doar pentru țara noastră, ci pentru întreaga Europă.

„În condițiile în care statul român a adoptat şi Legea Offshore, iar gazul a fost introdus în taxonomia UE, am speranța că Petrom şi Romgaz vor lua cât mai curând decizia finală de investiție pentru proiectul Neptun Deep, astfel încât românii să beneficieze de gazele din Marea Neagră”, a scris pe Facebook ministrul Energiei, conform Agerpres.

La rândul său, directorul General al Romgaz, Aristotel Jude, consideră că proiectul Neptun Deep are o importanță strategică pentru România în vederea asigurării securității energetice a țării.

„Finalizarea cu succes a tranzacției este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă şi strategică pentru România în vederea asigurării securității energetice a țării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinați să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru”, a precizat Jude.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *