Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz a aprobat preluarea perimetrului Neptun Deep de la Exxon

Romgaz a aprobat preluarea perimetrului Neptun Deep de la Exxon

22 martie 2022
Petrol și Gaze
energynomics

Consiliul de Administrație al Romgaz a aprobat tranzacția de 1,06 miliarde de dolari prin care preia perimetrul Neptun Deep de la ExxonMobil. Gigantul petrolier american deține 50% din drepturile concesiunii offshore de gaze Neptun Deep din Marea Neagră.

Contractul a fost agreat în 2021, dar semnarea s-a amânat pentru ajustarea unor clauze care se referă la acoperirea unor riscuri fiscale. “Romgaz a negociat împreună cu vânzătorii ajustarea unor clauze din contractul de vânzare – cumpărare a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, în special în sensul acoperirii în favoarea SNGN ROMGAZ SA a unor riscuri fiscale”, precizează comunicatul transmis de Romgaz către acționari.

La semnarea Contractului de vânzare – cumpărare, Romgaz va trebui să achite un avans de 106 milioane de dolari, iar după îndeplinirea condițiilor suspensive compania va achita restul. Conducerea Romgaz estimează că finalizarea tranzacției va avea loc în trimestrul doi al acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.