Acasă » Termo » Minerit » România poate livra mai multă energie către Serbia

România poate livra mai multă energie către Serbia

17 septembrie 2014
Electricitate
energynomics

România este pregătită să furnizeze energie electrică şi cărbune Serbiei la „cele mai bune preţuri posibile” în cazul în care se va confrunta cu o criză energetică pe timpul iernii, a declarat ministrul sârb al Energiei, Aleksandar Antic.

Declaraţiile au fost făcute după ce Antic a încheiat o vizită în România, unde a discutat cu omologul său, scrie InSerbia News, citată de Mediafax. Cei doi oficiali au discutat pe marginea posibilității ca România să crească livrările de energie electrică către Serbia pe timpul iernii, spune oficialul din Serbia.

De asemenea, cei doi miniștri au ajuns la un acord privind construirea unui sistem trans-balcanic de transmitere a energiei electrice, dezvoltat de compania de stat sârbă Elektromreze Srbije împreună cu parteneri din România şi alte ţări din regiune, mai notează agenția Mediafax.

În plus, Conpet Ploieşti şi compania sârbă Transnafta vor realiza, în următoarele trei luni, o analiză economică privind viabilitatea construcției unei conducte de petrol între porturile Constanţa şi Pancevo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *