Acasă » Petrol și Gaze » Robert Chircă: Strategia Romgaz vizează diversificarea, investiții de 15,7 mld. lei în următorii 7 ani

Robert Chircă: Strategia Romgaz vizează diversificarea, investiții de 15,7 mld. lei în următorii 7 ani

15 iunie 2020
Petrol și Gaze
Energynomics

Strategia Romgaz vizează diversificarea, presupunând investiții de 15,7 miliarde lei, în următorii 7 ani, a spus Robert Chircă, Director General Adjunct al Romgaz, conform Financial Intelligence.

Pandemia de Covid 19, precum și faptul că am avut o iarnă caldă, au făcut ca Romgaz să lucreze la 50-60% din capacitate: “Acest lucru ne obligă să accelerăm anumite procese, vorbim despre diversificare, oportunități de creștere, astfel încât să utilizăm întregul potențial. Strategia noastră vizează diversificarea, presupunând investiții de 15,7 miliarde lei în următorii 7 ani. Strategia este focusată pe zona de core business – să menținem producția, să reducem declinul. Discutăm de parteneriate cu alte companii, atât pe zona Mării Negre, cât și altele”.

Chircă a menționat că Romgaz a început demersurile pentru diversificare în zona petrochimică, având o viziune inovatoare – posibilitatea transformării gazului natural în metanol: “Dorim realizarea unei investiții în construcția unei unități noi, de tip greenfield de producere metanol. Avem în lucru si proiecte care acoperă zona de energie electrică – centrala Iernut, cu o capacitate de aproximativ 430 MW. Depunem toate eforturile ca, la sfârșitul anului, să producem la capacitate maximă. Avem în vizor și construcția unei noi centrale electrice în zona Mintia. Vrem să ne mai diversificăm în zona eoliană, solară, geotermală, chiar și biogaz”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *