Un startup german vrea să crească randamentul centralelor pe biogaz

0

O nouă companie germană este pe punctul de a breveta un proces care poate crește randamentul energiei din biogaz cu 40% – transformând chiar frunzele în combustibil, relatează Berliner Zeitung. LXP, cu sediul în Teltow, folosește un proces de extracție a ligninei brevetat pentru a crește cu mult cantitatea de material vegetal care poate fi utilizat în instalațiile de biogaz. De exemplu, deșeurile din coceni de porumb reprezintă cel mai obișnuit combustibil pentru biogaz, conform CLEW.

Însă metoda LXP descompune și părțile lemnoase, cum ar fi tulpinile, care sunt de obicei compostate sau arse, pentru a extrage celuloză bogată în energie, spune articolul. „Zahărul din lemn” rezultant crește randamentele în instalațiile de biogaz cu 30 până la 40 la sută, cerințele energetice ale procesului reducându-se cu aproximativ 10 la sută. Se spune că procesul funcționează și cu frunze, ramuri și copaci de mici dimensiuni.

LXP a deschis o fabrică-pilot lângă Regensburg în februarie și lucrează acum cu firme forestiere, agricole și de reciclare pentru industrializarea procesului. Aceasta își propune să își deschidă prima instalație de extracție a ligninei la scală largă într-un an până la doi ani, furnizând inițial către utilitățile municipale cel puțin 10.000 de tone de materie primă pe an, ajungând chiar, în viitor, la 50.000 de tone. În viitor, ar putea fi posibilă și transformarea ligninei extrase în combustibili sintetici sau materiale plastice regenerabile.

Share.

Lasă un comentariu