Enel Green Power începe lucrările de extindere a unui parc eolian în SUA

0

Enel Green Power a început proiectul de extindere cu 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, statul Kansas. Noua secțiune, formată din 74 de turbine, va crește capacitatea parcului eolian la 599 MW, de la 400 MW în prezent, astfel că Cimarron Bend va deveni cel mai mare parc eolian din portofoliul Enel din America de Nord. Proiectul în valoare de peste 281 de milioane de dolari urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului 2020.

„Ca unul dintre cei mai mari producători de energie din surse regenerabile din America de Nord, Enel Green Power se angajează să promoveze excelența nu numai în dezvoltarea și construirea de noi proiecte, ci și în extinderea strategică a celor existente”, a declarat Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power. „Extinderea Cimarron Bend este o dovadă atât a maturității operațiunilor noastre eoliene, cât și a angajamentului nostru de a crește un portofoliu de centrale de ultimă generație pentru producția energiei din surse regenerabile, care vor genera valoare pentru mulți ani, oferind în același timp energie sustenabilă.”

Primele două faze ale Cimarron Bend au intrat în funcțiune în 2016 și 2017, după investiții totale de peste 891 de milioane de dolari. Ca urmare a extinderii capacității cu 199 MW, Cimarron Bend va genera un total de peste 2,7 TWh pe an, evitând emisii de 1,8 milioane de tone de CO2.

Energia electrică dintr-o secțiune de 150 MW a extinderii este vândută în baza unui contract de vânzare a energiei electrice (PPA) pe 15 ani cu firma de servicii electrice Evergy. Contractul PPA va include sprijinul pentru programul Renewables Direct al Evergy, care permite clienților comerciali și industriali să compenseze un procent din consumul de energie prin utilizarea de surse regenerabile. În ianuarie, Evergy s-a angajat să reducă, până în 2050, emisiile de carbon cu 80% față de nivelul din 2005.

„Pe măsură ce continuăm să implementăm tot mai multe proiecte de energie din surse regenerabile în mixul nostru de capacități de producție, Evergy este încântat să fie partener cu Enel în acest proiect de extindere care crește capacitatea noastră eoliană totală”, a declarat Kevin Brannan, Manager al departamentului Produse și Soluții, Surse Regenerabile din cadrul Energy. „Acest proiect ne ajută să reducem emisiile de carbon și să creștem ponderea energiei eoliene utilizate, ceea ce ne conduce către operațiuni mai sustenabile de care, în final, beneficiază clienții noștri.”

Missouri Joint Municipal Utility Electric Commission (MJMEUC), agenția care se ocupă de parteneriate a Missouri Public Utility Alliance (MPUA), furnizează energie pentru acoperirea consumului municipal a peste 60 de comunități din Missouri și Arkansas. MPUA va achiziționa producția unei secțiuni de 30 MW din proiect printr-un contract PPA cu durata de 12 ani.

„Adăugarea de energie eoliană de la Cimarron Bend în portofoliul nostru de energie oferă companiilor de utilități asociate o stabilitate mai mare a prețurilor la energie și costuri mai mici”, a declarat Ewell Lawson, vicepreședinte pentru Afaceri Externe al MPUA. „În plus, va crește diversitatea surselor de energie care alimentează 35 din sistemele deținute de comunitățile noastre membre, adăugând un plus de 50% la portofoliul lor de energie din surse regenerabile.”

Creditele de energie din surse regenerabile care provin de la secțiunea inițială de 400 MW a Cimarron Bend sunt vândute în cadrul unui contract PPA de lungă durată către Google și Kansas City Board of Public Utilities (BPU).

Share.

Lasă un comentariu