BERD finanţează infrastructura verde din Craiova

0

Aproximativ 300.000 de locuitori ai Municipiului Craiova vor beneficia de investiţii  în infrastructura urbană, finanţate printr-un împrumut de 15 milioane de euro acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Banca va finanţa reabilitarea a 14 clădiri publice şi achiziţionarea a până la 40 de autobuze cu normă de poluare redusă (EURO 6).

Ca rezultat, investiţia va contribui la reducerea consumului de energie şi a emisiilor de dioxid de carbon, îmbunătăţind calitatea mediului şi a vieţii în Municipiul Craiova, a anunțat instituția.

Craiova este unul dintre oraşele mari ale României. Anterior acestui împrumut, BERD a mai finanţat extinderea şi reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare şi a contribuit la dezvoltarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru zona metropolitană Craiova.

Această nouă finanţare face parte din programul BERD, Oraşe Verzi, ce se bazează pe experienţa sa de peste două decenii în proiecte de infrastructură municipală şi de mediu.

Susan Goeransson, Directorul BERD pentru infrastructură municipală şi de mediu, a declarat: ”Municipiul Craiova este primul oraş din România care se alătură programului nostru pentru Oraşele Verzi şi aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună la un Plan de Acţiune în acest scop. Implementarea proiectului va aduce beneficii tuturor locuitorilor din Craiova.“

Mihail Genoiu, primarul oraşului Craiova, a adăugat: ”Ne-ar plăcea ca Municipiul Craiova şi acest nou proiect cu BERD să fie un exemplu de bune practici pentru alte oraşe din România.”

În cadrul acestui program, BERD va sprijini Municipiul Craiova în elaborarea unui Plan de Acţiune, care va analiza opţiuni de investiţii în “proiecte verzi” din domeniul transporturilor, al infrastructurii de apă şi salubritate, etc. pentru a îmbunătăţi mediul şi calitatea vieţii în regiune.

De când a început activitatea în România, BERD a investit peste 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte în ţară.

Share.

Lasă un comentariu