Acasă » Petrol și Gaze » Rezultatele Exxon Mobil pentru T2 sunt în scădere, explică de ce se va ieși din Neptun Deep

Rezultatele Exxon Mobil pentru T2 sunt în scădere, explică de ce se va ieși din Neptun Deep

1 august 2019
Petrol și Gaze
Energynomics

Bogdan Tudorache

Planul Exxon Mobil de a accelera vânzările de active, o modalitate de a furniza numerar necesar pentru a finanța randamentele acționarilor și proiectele majore, începe cu stângul, întrucât companiile petroliere se retrag din proiectele mari. Vineri, cea mai mare companie petrolieră americană ar trebui să raporteze un profit de 79 de cenți pe acțiune, în scădere de la 92 de cenți cu un an mai devreme, potrivit furnizorului de date Refinitiv. Cu bani puțini rezultați din vânzările de active și cu un al treilea trimestru consecutiv cu câștiguri mai slabe din anul fiscal curent, raportat anualizat, Exxon nu poate relua nici răscumpărările de acțiuni așteptate de investitori pentru acest an, au spus analiștii, potrivit Reuters.

Anul acesta, directorul executiv Darren Woods și-a stabilit un obiectiv de 15 miliarde de dolari prin reducerea portofoliului de active până în 2021, peste rata medie de 3,3 miliarde de dolari pe an realizată între 2017 și 2013. Vânzările ar putea include mai multe proprietăți din zona producției de petrol, însă, comparativ cu tranzacțiile anterioare, acestea vor fi în special din domeniul rafinării și marketing-ului, a spus el. Recent, surse din piață au declarat că Exxon ar putea vinde, de asemenea, propria participație în cadrul proiectului offshore românesc Neptun Deep, însă compania nu a confirmat, dar nici infirmat informația.

Însă aceste obiective de vânzări de active se dovedesc dificile. În primul trimestru, veniturile din vânzări au fost de doar 107 milioane dolari, cele mai mici ale ultimelor 11 trimestre, iar analiștii se așteaptă ca trimestrul secund să prezinte un nivel similar. Exxon a fost de acord să vândă o proprietate din Golful Mexic pentru 200 de milioane de dolari, sumă considerată mică de analiști.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *