Acasă » Termo » Restructurarea CE Oltenia a primit undă verde

Restructurarea CE Oltenia a primit undă verde

13 martie 2022
Minerit
Energynomics

Ordonanța de Urgență privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Complexul Energetic Oltenia a fost aprobată.

”CEO va deveni un producător de energie electrică pe bază de cărbune, gaz și energie regenerabilă. După toate eforturile care au fost făcute am reușit să salvăm CEO. Vreau să le mulțumesc colegilor din minister și celor de la CEO pentru eforturile pe care le-au făcut în ultima perioadă pentru a reuși să rezolvăm problemele și să trecem mai departe la demararea investițiilor. Aș dori să reamintesc că pentru Complexul Energetic Oltenia s-au depus până acum proiecte de investiții cu finanțare din Fondul pentru Modernizare de peste 1,4 miliarde de euro. De asemenea, CEO îşi va creşte capacitatea de producţie din luna mai cu 300 MW”, a declarat Virgil Popescu ministrul Energiei.

Ministerul Energiei va acorda Complexului Energetic Oltenia granturi reprezentând contravaloarea în lei a sumei de 848,6 milioane euro, ca parte a ajutorului de restructurare sub formă de grant autorizat în valoare totală de 1.090 milioane euro, pentru implementarea Planului de restructurare, până în anul 2025, în scopul finanțării cheltuielilor cu certificatele de emisii de gaze cu efect de seră în perioada 2021-2025, din care 1.180.446 mii lei, echivalentul a 241,4 milioane euro, grant acordat în anul 2021 pentru achiziția de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, aferente anului 2020.

Ajutorul de stat sub formă de granturi pentru finanțarea achiziției de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, se va acorda anual, de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat Ministerului Energiei.

Totodată, s-a aprobat participarea statului prin Ministerul Energiei la majorarea capitalului social al Societății Complexul Energetic Oltenia prin aport în numerar, cu suma reprezentand echivalentul în lei a 180 milioane euro.

 

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.