Acasă » Electricitate » Restart Energy – proiect de sisteme fotovoltaice de 160.000 de euro pentru Agrocomplex

Restart Energy – proiect de sisteme fotovoltaice de 160.000 de euro pentru Agrocomplex

27 iulie 2022
Electricitate
energynomics

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de energie electrică de pe piața locală, anunță semnarea unui contract în valoare de 160.000 de euro cu firma Agrocomplex Lunca Pașcani, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere cumulată de 248 kWp.

Proiectul presupune instalarea a 552 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 1.320 mp, pe aco-perișul Acrocomplex Lunca Pașcani. Generatorul fotovoltaic va produce 6.050 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de aproximativ 700.000 de euro. Astfel, investiția companiei în valoare de 160.000 de euro va fi amortizată în mai puțin de 5 ani.

Investiția urmărește acoperirea a 85% din necesarul de energie al Agrocomplex Lunca și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 76 de tone și a deșeurilor radioactive cu 0,7 kg pe an.

„Mă bucur să văd tot mai multe companii românești interesate să investească în energie verde și să devină independente energetic. Sistemele fotovoltaice sunt extrem de competitive, costul de producție a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită și amortizarea investiției este de două ori mai mic decât costul energiei produse într-o centrală pe cărbune sau alte forme de combustibil fosil care a fost deja amortizată. De asemenea, cei care investesc în energie verde primesc  credite de carbon tokenizate pe platforma RED, aferente energiei regenerabile consumate”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy

„Energia verde produsă acoperă aproximativ 60% din consumul total al companiei iar investiția va fi amortizată în mai puțin de 5 ani. Putem spune că vom beneficia de independență energetică într-o perioadă economică incertă, cu fluctuații importante ale costurilor operaționale. Mai mult, proiectul va avea un impact benefic semnificativ asupra mediului, un aspect important pentru noi având în vedere că ne dorim o dezvoltare sustenabilă a companiei”, spune Bogdan Pantazi, Director General Agrocomplex Lunca Pașcani.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în Ro-mânia până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții fi-nali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București.

Un comentariu la „Restart Energy – proiect de sisteme fotovoltaice de 160.000 de euro pentru Agrocomplex”

  1. Este vorba de furnizorul de energie electrica care la sfârșitul anului 2021 a reziliat toate contractele persoanelor fizice fara preaviz?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *