Acasă » Regenerabile » Restart Energy implementează un proiect solar de 600.000 euro pentru Elis Pavaje

Restart Energy implementează un proiect solar de 600.000 euro pentru Elis Pavaje

22 februarie 2022
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Restart Energy anunță semnarea unui contract în valoare de peste 600.000 de euro cu firma Elis Pavaje, pentru instalarea unor fotogeneratoare voltaice cu o putere cumulată de 834,50 kWp.

Proiectul presupune instalarea a 1.855 de panouri fotovoltaice, pe o suprafață de 5.070 mp, pe acoperișul halelor din trei locații, situate în județele Alba, Neamț și Prahova. Generatorul fotovoltaic va produce 23.565 MWh în următorii 25 de ani, însemnând o reducere a costurilor cu energia electrică de 3.211.450 euro. Astfel, investiția companiei în valoare de peste 600.000 de euro va fi amortizată în mai puțin de 4 ani.

Investiția urmărește acoperirea a 18% din necesarul de energie al Elis Pavaje și presupune o reducere a amprentei emisiilor de carbon ale companiei cu 5.925 tone precum și beneficii de peste 5 milioane de euro pentru mediul înconjurător, în următorii 25 de ani.

„Mă bucur să văd un interes crescut al companiilor românești, mari și mici, pentru investiții în energie verde. În prezent, sistemele fotovoltaice reprezintă una dintre cele mai sigure și eficiente modalități de a produce energie curată, pentru o perioadă lungă de timp, cu costuri minime de întreținere. De fapt, sistemele fotovoltaice sunt atât de competitive încât costul de producție a energiei solare pentru o centrală nouă care necesită și amortizarea investiției este de două ori mai mic decât costul energiei produse într-o centrală pe cărbune sau alte forme de combustibil fosil care a fost deja amortizată. În același timp, cei care investesc în energie verde primesc credite de carbon tokenizate pe platforma RED, aferente energiei regenerabile consumate”, spune Armand Domuța, General Manager Restart Energy

„Energia verde este energia viitorului. Suntem datori să manifestăm grijă și să depunem eforturi permanente pentru menținerea unei societăți sustenabile. Investiția în energie verde este o soluție necesară pentru protejarea mediului și cât se poate eficientă din perspectivă de business. Producția proprie de energie regenerabilă permite companiilor realizarea unor costuri operaționale mai mici, dar asigură și independență, cu atât mai importantă azi, în condiții de piață instabile”, spune Emil Goţa, director general Elis Pavaje.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *