Acasă » Termo » Minerit » Remin Baia Mare și-ar putea relua activitatea în următoarele patru luni

Remin Baia Mare și-ar putea relua activitatea în următoarele patru luni

21 octombrie 2013
Minerit
energynomics

Compania americană United Global Resources (UGR) și-a manifestat interesul pentru realizarea unei investiții care să permită reînceperea mineritului la Remin Baia Mare, momentan în insolvență. UGR se alătură astfel unei liste extinse de companii care consideră că Remin Baia Mare ar fi o bună oportunitate de investiții. Președintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a mai invocat gigantul Glencore, dar și Romaltyn, African Consolidated Resources şi New Mineral Procesing, printre numele interesate de Remin.

În următoarele patru luni am putea afla cine este investitorul selectat, după ce Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) va lansa o ofertă publică. Selectarea firmei finanțatoare „depinde de momentul când va fi modificată legea minelor, aflată acum în Parlament şi care în forma actuală prevede doar închiderea minelor, dar şi de aprobarea planului de reorganizare a Remin”, a menţionat şeful AAAS. Remin are 100% participație de stat.

Remin Baia Mare deţine 16 licenţe de concesiune a activităţilor miniere de exploatare valorificare a minereurilor polimetalice, aurifere, cuprifere şi de fier-mangan. Din 2006 și-a întrerupt activitatea, iar din 2009 se află în insolvenţă. Înainte de 1989, compania a avut chiar şi 30.000 de angajaţi. În luna mai, toate depozitele de pirită auriferă ale Remin au fost cumpărate pentru 53,1 milioane de dolari de traderul elveţian de metale şi minereuri Werco Trade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *