Acasă » Interes general » Reglementatorul britanic încă analizează limitarea prețului energiei

Reglementatorul britanic încă analizează limitarea prețului energiei

3 august 2017
Interes general
energynomics

Autoritatea britanică pentru energie Ofgem ar putea să ia măsuri în curând, la cererea guvernului, pentru a proteja gospodăriile mai sărace, după ce British Gas a anunţat o creştere de 12,5% a energiei electrice în Marea Britanie. Guvernul a avertizat companiile energetice că este încă pregătit să legifereze un plafon al preţului energiei, după ce British Gas a anunţat o creştere a preţurilor pentru mai mult de 3 milioane de gospodării, potrivit The Guardian.

Creşterea ar adaugă 76 de lire sterline unei facturi anuale tipice de energie electrică, iar unii experţi au avertizat că ar putea da naştere unei noi runde de majorări de preţuri din partea celor mai mari șase companii de utilități, aşa-numitele companii ”Big Six”.

O sursă guvernamentală a spus că Ofgem va trebui să acţioneze repede pentru a proteja consumatorii mai săraci şi are puterea de a face acest lucru – şi a avertizat repetat că guvernul va fi forţat să adopte noi proiecte de lege, dacă propunerile autorităţii de reglementare vor fi considerate inadecvate.

„Nu a fost niciodată exclusă, dar Ofgem are puterea de a face reformele mai repede decât legislaţia. Dar vom legifera dacă va trebui „, a spus sursa citată.

Secretarul pentru Afaceri, Greg Clark, a apelat la Ofgem în iunie, solicitându-i să protejeze „clienţii cei mai săraci”, părând să-și atenueze poziția după ce conservatorii au promis că vor introduce o limită a tarifelor variabile standard utilizate de 17 milioane de gospodării.

Autoritatea de reglementare a organizat săptămâna trecută, împreună cu grupurile de consumatori, un summit cu privire la elaborarea unui „tarif de salvgardare” pentru a extinde un plafon existent pentru 4 milioane de gospodării aflate pe un sistem de plăți anticipate la alte 2,6 milioane de gospodării mai sărace.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *