Acasă » Termo » Regenerabilele depășesc combustibilii fosili în producția anuală de energie din Germania pentru prima oară

Regenerabilele depășesc combustibilii fosili în producția anuală de energie din Germania pentru prima oară

3 decembrie 2019
Electricitate
energynomics

Producția de energie electrică din surse regenerabile anualizată a depășit energia rezultată din hidrocarburi pentru prima dată în 2019, conform calculelor institutului de cercetare Fraunhofer ISE. „În primele unsprezece luni ale acestui an, parcurile regenerabile din Germania au generat deja 24 TWh (terawatt ore) mai multă energie electrică decât unitățile pe hidrocarburi”, a scris profesorul ISE Fraunhofer, Bruno Burger pe Twitter. Conform graficelor energetice de pe site-ul ISE Fraunhofer, sursele regenerabile au reprezentat până în prezent aproape 46 la sută din producția electrică din Germania în acest an. Site-ul nu include date privind cantitatea de energie CPT pe care instalațiile generatoare o consumă pentru a funcționa sau energia electrică germană produsă și consumată fără ca aceasta să fie introdusă în rețeaua publică. ISE Fraunhofer spune că datele reprezintă mixul de putere furnizat de fapt către gospodării, potrivit Clean Energy Wire.

Compania E.ON a declarat că producția de energie eoliană din Germania a atins deja un nou nivel record, furnizând în rețea un număr total de 108.000 de GWh în primele unsprezece luni ale anului 2019. Din cauza furtunii tropicale „Sebastien” la sfârșitul anului Noiembrie, producția de energie eoliană din țară a ajuns la 38,5 GW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *