Acasă » Electricitate » Hidro » RCS & RDS cumpără energie ieftină de la Hidroelectrica

RCS & RDS cumpără energie ieftină de la Hidroelectrica

18 februarie 2016
Electricitate
Hidroelectrica
energynomics

Hidroelectrica a vândut energie la un preț de 144 de lei/MWh în cadrul unui contract adjudecat de furnizorul de energie RCS & RDS, arată datele OPCOM, operatorul pieței de energie. Valoarea contractului este de circa 1 milion de euro și presupune livrarea în bandă, între 1 martie și 30 iunie 2016 a 29.270 MWh.

Prețul este unul dintre cele mai mici la care Hidroelectrica a parafat o tranzacție pe piață liberă, spune Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

„În această perioadă în care avem viitură, putem într-adevăr să vindem energie la preţuri mici. Este unul dintre cele mai mici preţuri cu care am vândut energie pe piaţa OPCOM a contractelor bilaterale”, a declarat acesta, citat de economica.net. Costul de producție al companiei este estimat la 110 lei/MWh, a mai spus el.

Raportat la prețul mediu al tranzacțiilor cu energie încheiate pe piața bilaterală anul trecut, nivelul de preț din acest contract este mai mic cu 15%.

În paralel cu livrările de pe piața liberă, Hidroelectrica are și obligația de a livra energie electrică pentru crearea coșului de consum reglementat pentru consumatorii casnici. Nivelul de preț de pe acest segment de piață este de 120 de lei/MWh, setat de ANRE. Prin decizia reglementatorului, Hidroelectrica va trebui să livreze pentru clienții din segmentul reglementat circa 2,7 TWh de energie electrică în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.