Acasă » Petrol și Gaze » Rainer Seele susține că petrolul și-ar putea relua tendința de creștere în al doilea semestru

Rainer Seele susține că petrolul și-ar putea relua tendința de creștere în al doilea semestru

Energynomics

Grupul energetic austriac OMV susține că petrolul ar putea recupera teren în a doua jumătate a anului 2020, ajutat de creșterea cererii de combustibil și de reducerile producției de către producători precum Arabia Saudită, a declarat directorul executiv Rainer Seele.

Răspândirea coronavirusului a influențat cererea globală și pune presiune pe prețurile brute și profiturile companiilor petroliere.

Dar disponibilitatea unor producători precum Arabia Saudită și Norvegia de a reduce drastic producția arată că prețurile petrolului au șansa de a reveni la un nivel rezonabil, a declarat directorul general al OMV, Rainer Seele, potrivit Reuters. „Prin urmare, ne așteptăm ca prețul petrolului să recupereze teren treptat în a doua jumătate și să ajungă în medie la 40 de dolari”, a spus Seele.

Consumul de benzină și motorină din Austria s-a redus la jumătate în aprilie, dar a revenit la 60% după ce magazinelor li s-a permis redeschiderea la începutul lunii mai, urcând la 65% în ultimele zile, a spus el.

Austria a fost una dintre primele țări din Europa care a închis magazinele și restaurantele și a îndemnat oamenii să rămână acasă.

OMV își limitează producția de petrol în Emiratele Arabe Unite și în Norvegia pentru a îndeplini cotele convenite, dar nu se așteaptă să închidă producția, a mai spus Seele. „De asemenea, nu văd întreruperi majore ale producției în activitatea noastră de rafinare”.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *