Acasă » Interes general » Raiffeisen și OMV Petrom susțin programul dedicat startup-urilor greentech ClimAccelerator

Raiffeisen și OMV Petrom susțin programul dedicat startup-urilor greentech ClimAccelerator

24 mai 2023
Interes general
energynomics

Programul Romania ClimAccelerator deschide din nou ușile și în acest an startup-urilor cu idei și soluții inovatoare din zona Greentech, aflate în două stadii diferite de dezvoltare, oferind acces la know-how, o rețea de consultanți, mentori, investitori, sprijin în accelerarea afacerii cât și oportunități de finanțare.

Romania ClimAccelerator este organizat cu sprijinul EIT Climate-KIC, cea mai importantă inițiativă europeană în domeniul inovației climatice, de Impact Hub Bucharest având anul acesta în calitate de partenerii principali Raiffeisen Bank România și OMV Petrom.

Având în vedere obiectivul Uniunii Europene de a atinge neutralitatea din punct de vedere climatic până în 2050, Raiffeisen Bank România și-a asumat rolul de pionier în tranziția către o economie neutră și o comunitate durabilă, înțelegând de asemenea necesitatea asigurării unei tranziții rapide și eficiente către un model economic durabil. Totodată, susține inovația în calitate de catalizator în identificarea de soluții sustenabile la schimbările climatice.

“Există un potențial imens în România în ceea ce privește dezvoltarea proiectelor sustenabile, pentru că piața locală se află încă într-o perioadă incipientă, în care învață cum să integreze astfel de proiecte în economie. Am început deja să schimbăm modul în care folosim resursele și implicit mentalitatea antreprenorilor în această direcție. Contribuim activ la conturarea mediului antreprenorial și suntem bucuroși să fim pentru al treilea an parteneri al programului ClimAccelerator, prin care sprijinim startup-urile inovatoare, care vor să aducă o schimbare a modului în care se face business în România”, a menționat Raluca Nicolescu, Director IMM la Raiffeisen Bank.

Romania ClimAccelerator este totodată și o rampă de lansare și creștere pentru inovatorii români, acceleratorul adresându-se startup-urilor din categoriile early-stage și MVP cu soluții tech din zone precum cleantech, waste management, construcții sustenabile, gestionarea emisiilor de carbon, producție sustenabilă, energie regenerabilă, transport sau reciclare.

Prin beneficiile oferite startup-urilor participante, partenerii europeni și naționali de program, structura acceleratorului și rețeaua de mentori implicată, Romania ClimAccelerator este cel mai complex accelerator din România pentru startup-urile din zona greentech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *