Acasă » Interes general » Raiffeisen Global Equity, primul fond din România care investeşte în funcţie de criteriile de sustenabilitate

Raiffeisen Global Equity, primul fond din România care investeşte în funcţie de criteriile de sustenabilitate

28 ianuarie 2020
Interes general
Energynomics

Raiffeisen Asset Management a lansat un nou fond de investiţii – Raiffeisen Global Equity – care va investi în fonduri de acţiuni şi va beneficia de diversificare la nivel global.

Potrivit unui comunicat al companiei, noul fond de investiţii va fi legat de ratingul ESG (de mediu, social și de guvernanță), adică investiţiile se fac ţinând cont de criteriile de sustenabilitate pentru companii.

Noul fond va investi în fonduri de acţiuni şi va avea diversificare la nivel global, iar investiţiile vor ţine cont, pe lângă criteriile de randament, şi de cele de rating ESG, publicate de companii.

„Încurajăm dintotdeauna comportamentul responsabil faţă de clienţi, angajaţi, furnizori, parteneri sau autorităţi. Ne gândim de mai mult timp la ideea de a lansa în România un fond de investiţii care să ţină cont de criteriile de sustenabilitate: faţă de mediu, comunitate, societate în general”, a spus Steven van Groningen, preşedinte şi CEO al Raiffeisen Bank.

ESG reprezintă un set de standarde pe care investitorii le urmăresc atunci când analizează companiile în care investesc şi au în vedere trei componente: (E) mediu – impactul pe care activitatea companiei o are asupra mediului înconjurător; (S) social – relaţia companiei cu stakeholderii (angajaţi, clienţi, comunitate); (G) guvernanţa – măsura în care compania respectă cerinţele de guvernanţă (leadership, respectarea normelor, drepturile acţionarilor).

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *