Acasă » Regenerabile » Solar » Raiffeisen finanțează Shikun and Binui cu 40,5 mil. euro pentru un proiect solar la Satu Mare

Raiffeisen finanțează Shikun and Binui cu 40,5 mil. euro pentru un proiect solar la Satu Mare

15 martie 2023
Regenerabile
Bogdan Tudorache

Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România au acordat un credit în valoare de 40,5 milioane de euro unei societăți din grupul Shikun and Binui Energy din Israel pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice, cu o capacitate totală instalată de aproximativ 70 MW, în nord-vestul României.

La finalul anului trecut, Shikun and Binui Energy a semnat un contract cu un contractor EPC european pentru construcția “la cheie” a parcului fotovoltaic, incluzând proiectare, inginerie civilă, mecanică și electrică, achiziție de echipamente și construcții. Lucrările de proiectare și achiziționarea echipamentelor principale au început deja, iar punerea în funcțiune este planificată pentru al doilea trimestru al anului viitor. Energia electrică produsă va fi vândută pe piața centralizată de energie electrică din România sau prin contracte de tip PPA către traderi și/sau furnizori de energie electrică spre a fi furnizată consumatorilor finali.

„Contractul de finanțare pe care l-am încheiat cu grupul Raiffeisen pentru proiectul Satu Mare marchează pentru noi o piatră de hotar, trecerea la un alt nivel în dezvoltarea operațiunilor globale ale companiei. După câțiva ani de dezvoltare intensă în sectorul energetic din România, primul nostru proiect a ajuns la etapa de a fi finanțat și putem începe construcția. Cooperarea noastră cu Raiffeisen Group – un grup bancar internațional de top – este confirmarea deplină a încrederii în capacitatea Shikun and Binui Energy de dezvoltare și realizare a proiectelor”, a spus Yuval Skornik, vicepreședinte Business Development Shikun and Binui Energy.

„Shikun and Binui Energy recunosc CEE și în special România drept piețe strategice, ținând cont de evoluțiile geopolitice și macroeconomice din regiune. Proiectul Satu Mare este pentru noi prima investiție majoră pe piața românească și europeană și reprezintă primul pas în implementarea strategiei de dezvoltare a companiei și a portofoliului vast de proiecte de înaltă calitate pe care le implementăm”, a adăugat Didi Paz, CEO Shikun și Binui Energy.

„Investițiile în noua infrastructură energetică ne interesează astăzi pe noi toți, iar proiectul Satu Mare reprezintă o contribuție semnificativă la un viitor neutru din punct de vedere climatic. Suntem încântați că am putut să sprijinim Shikun and Binui Energy în primul lor proiect fotovoltaic din România, una dintre piețele noastre de bază din regiune. RBI se angajează să promoveze energia regenerabilă, care să faciliteze tranziția spre o energie verde în CEE, împreună cu clienții noștri”, a spus Peter Marx, director Finanțări Structurate și de Proiecte la Raiffeisen Bank International.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *