Acasă » Petrol și Gaze » Rafinăria Vega estimează pentru anul 2017 o creștere a producției de bitum rutier

Rafinăria Vega estimează pentru anul 2017 o creștere a producției de bitum rutier

12 aprilie 2017
Petrol și Gaze
energynomics

Rafinăria Vega Ploieşti, deţinută de compania națională KazMunayGas Kazahstan (KMGI) a anunțat că în acest an şi-ar putea creşte în acest an producţia de bitum, pe fondul creşterii lucrărilor de infrastructură rutieră, potrivit economica.net.

„Ceea ce putem lua în considerare şi analizăm în acest moment este creşterea capacităţii de producţie de bitum”, a declarat, Alexey Golovin, vicepreşedintele KMG International pentru dezvoltare corporativă şi strategie, într-un interviu acordat ziarului Adevărul.

”Având în vedere planurile de dezvoltare a infrastructurii rutiere în România, deoarece Uniunea Europeană (UE) alocă fonduri considerabile, Vega va investi în continuare în creșterea capacității de producție de bitum”, a explicat Golovin.

 În anul 2007, în urma unei investiţii de peste 8 milioane de dolari, unitatea poate produce bitum polimerizat, de calitate superioară bitumului obișnuit. Producția de bitum a rafinăriei Vega a început în anul 1923.

”Tot ce produce unitatea se vinde în România, dar reprezintă mai puţin de o cincime din necesarul de consum al ţării. În România se folosesc aproximativ 500.000 de mii de tone de bitum pe an, iar noi facem 90.000 de mii de tone pe an. Practic, noi suntem la o cincime faţă de ceea ce se foloseşte în România. Ca atare, restul se aduce din import, din Polonia sau Ungaria” spunea, la finalul anului trecut, Laurenţiu Colţănel, administratorul rafinăriei Vega.

Anul trecut, rafinăria Vega, a înregistrat o producție record de bitum, respectiv 91.700 de tone, mai arată sursa citată.

 Pe lângă bitum, Vega mai produce în jur de 20 de produse diverse, precum solvenți și combustibili.

Un comentariu la „Rafinăria Vega estimează pentru anul 2017 o creștere a producției de bitum rutier”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.