Acasă » Interes general » PwC: Companiile globale au raportat pierderi de 42 miliarde de dolari din cauza fraudelor cibernetice, în ultimii 2 ani

PwC: Companiile globale au raportat pierderi de 42 miliarde de dolari din cauza fraudelor cibernetice, în ultimii 2 ani

28 aprilie 2020
Interes general
energynomics

Valoarea pierderilor raportate de companiile globale din cauza fraudelor cibernetice se ridică la 42 miliarde dolari, în ultimii doi ani, iar unul din cinci respondenţi au menţionat că fraudele efectuate de furnizori au avut impactul cel mai mare, potrivit studiului bianual PwC „Global Economic Crime and Fraud Survey” (GECS) 2020, publicat luni.

Principalele tipuri de infracţiuni economice raportate, în perioada analizată, au fost fraudele comise de clienţi (35%), criminalitatea cibernetică (34%), furtul de bunuri şi bani (31%), respectiv mita şi corupţia (30%). În acest sens, rezultatele cercetării arată că fraudele comise de clienţi au înregistrat cea mai mare creştere, de şase puncte procentuale, de la 29%, în urmă cu doi ani.

De asemenea, aproape jumătate dintre companiile afectate (47%) au consemnat a doua cea mai mare rată din ultimii 20 de ani. Per total, valoarea pierderilor raportate de companiile chestionate din cauza fraudelor a ajuns la 42 de miliarde de dolari, conform Agerpres.

La nivel global, toate regiunile au înregistrat fraude ale clienţilor în ultimii doi ani, cele mai afectate fiind Orientul Mijlociu, care a cunoscut o creştere de la 36% la 47%, şi America de Nord, unde avansul a fost de la 32% la 41%.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *