Acasă » Electricitate » Proiectul Titan Power primește 140 mil. lei printr-o majorare de capital

Proiectul Titan Power primește 140 mil. lei printr-o majorare de capital

21 aprilie 2020
Cogenerare
energynomics

Acționarii companiei de stat Titan Power SA, înființată anul trecut, au în prezent în curs de elaborare documentația impusă de legislație ce urmează să fie prezentată spre analiză Direcției Generale Concurență a Comisiei Europene, dar și Consiliului Concurenței din România, privind majorarea capitalului social al companiei cu 140 milioane lei, bani ce urmează să fie folosiți pentru construirea unei noi centrale de producție de energie electrică și termică în cogenerare în Capitală, în cartierul Titan din București.

Titan Power SA este controlată de Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), cu 99% din capital, restul acțiunilor fiind în posesia companiei Electrocentrale Grup. Ambii acționari ai Titan Power sunt deținuți integral de către Ministerul Economiei, conform Profit.ro.

SAPE va veni cu numerar în valoare de circa 95,9 milioane lei, iar Electrocentrale Grup va contribui în natură, cu terenul din Titan pe care va fi construită noua centrală. Acesta, laolaltă cu clădirile și alte bunuri imobile de pe el, a fost evaluat la peste 44 milioane lei.

Un comentariu la „Proiectul Titan Power primește 140 mil. lei printr-o majorare de capital”

  1. Pingback: De la SAPE la Tarnița - Cabaret news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *