Acasă » Electricitate » Proiect de lege pentru interzicerea importurilor energetice din Rusia

Proiect de lege pentru interzicerea importurilor energetice din Rusia

12 aprilie 2022
Electricitate
Energynomics

Doi parlamentari USR au depus la Parlament un proiect de lege pentru interzicerea importurilor de petrol, gaze naturale, cărbune și combustibil nuclear din Federația Rusă.

Nerespectarea interdicției se va pedepsi cu închisoare de la doi la şapte ani în cazul persoanelor fizice, respectiv cu amendă penală între 500.000 și 2.000.000 de lei și suspendarea activității, în cazul persoanelor juridice. Interdicția ar urma să fie în vigoare până la semnarea unui tratat de pace, conform RRA.

Proiectul de lege a fost depus după ce Parlamentul European a aprobat pe 7 aprilie rezoluția prin care cere instituirea imediată a unui embargou total asupra importurilor rusești de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaz, abandonarea completă a Nord Stream 1 şi 2 şi prezentarea unui plan care să asigure în continuare securitatea aprovizionării cu energie a UE, pe termen scurt”, precizează un comunicat al USR.

Conform USR, “în contextul războiului din Ucraina, România are nu doar o datorie morală, dar şi o prerogativă juridică, izvorâtă din interpretarea convenţiilor internaţionale multilaterale, de a susţine valorile pe care acestea le proclamă, precum şi de a depune toate eforturile necesare pentru protejarea, în regim de reciprocitate, a cetăţenilor altor ţări împotriva oricăror crime de război sau a oricăror acte de tortură sau tratamente inumane”.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.