Acasă » Interes general » Programul Casa Verde va fi reluat, firma reclamantă a renunțat la proces

Programul Casa Verde va fi reluat, firma reclamantă a renunțat la proces

19 decembrie 2023
Interes general
energynomics

Înalta Curte de Casație şi Justiție (ÎCCJ) a hotărât, în şedința din 13 decembrie, să ia act de renunțarea la judecată a societății Dhelectric System SRL, ceea ce înseamnă că programul Casa Verde Fotovoltaice poate fi reluat, informează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost suspendat printr-o decizie a instanței, în luna septembrie, ca urmare a demersului juridic al acestei societăți, care a contestat respingerea sa în prima sesiune de validare a instalatorilor. La inițiativa ministrului Mediului, Mircea Fechet, s-a organizat în luna noiembrie, la sediul MMAP, o întâlnire de mediere între părți, în cadrul căreia societatea şi-a asumat să renunțe la proces, în cazul în care se va organiza o nouă sesiune de validare a instalatorilor. Ulterior, odată cu deschiderea unei noi sesiuni, societatea în cauză a transmis către ÎCCJ şi respectiv Curtea de Apel Oradea cererile de renunțare la procesul intentat AFM, conform Agerpres.

„Le mulțumesc magistraților că au înțeles să trateze cu celeritate cauza şi au adus celor 90.000 de beneficiari, chiar înainte de Crăciun, o veste bună şi foarte aşteptată. După cum ştiți, pentru a debloca programul, am decis să nu aşteptăm soluția instanței, care ar fi putut menține blocajul până la jumătatea anului viitor, sau chiar mai mult. În schimb, am lansat o nouă sesiune de validare a instalatorilor, care a permis atât firmei care a deschis procesul, cât şi altor potențiali instalatori, să se înscrie din nou în program. Această decizie a dus la deblocare. AFM se află în ultimele faze de evaluare a celor 93 de noi instalatori care au depus dosarele. Îmi doresc să văd primele panouri instalate până la sfârşitul anului. Astfel, prin instalarea celor 90.000 de sisteme din ediția curentă, plus cel puțin încă pe atât din ediția de anul viitor, 2024 are toate şansele să devină anul unei adevărate revoluții a energiei verzi pentru casele românilor”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *