Acasă » Interes general » Program de pregătire pentru 100 de studenți și absolvenți în companiile Rompetrol

Program de pregătire pentru 100 de studenți și absolvenți în companiile Rompetrol

Bogdan Tudorache

KMG International (Rompetrol) a dat startul unui nou program de instruire pentru studenți și absolvenți de studii superioare în domeniul tehnic, care doresc o carieră în industria energiei. Programul cu o tradițe de 22 de ani a fost lansat în acest an sub o nouă identitate – Together We Grow – Rompetrol Traineeship.

Timp de două luni, studenții, împreună cu mentorii lor, vor aprofunda cunoștintele teoretice acumulate în perioada studiilor universitare și își vor dezvolta competențe practice, care să îi ajute la început de carieră.

„Sunt peste 20 de ani în care am reușit, prin angajamentul susținut al companiilor din Grupul nostru, să formăm noile generații de profesioniști pentru o carieră cu foarte multe perspective. Am pornit cu un concept care a gravitat în jurul profesionistului la început de drum, dornic de cunoaștere și am continuat programul, cu noi elemente în fiecare an. În 2023 am lansat programul nostru sub o nouă identitate – Together We Grow – în care toate elementele sunt integrate, de la Trainee, la Mentor, la organizație și comunitatea extinsă Rompetrol”, a declarat Gina Cruceru, Group Human Resources Director – KMG International (Rompetrol).

Din cei 100 de studenți, 44 provin de la Universitatea „Ovidius” Constanța, 25 de la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, 14 de la Universitatea Maritimă Constanța, 11 de la Universitatea Politehnica București, 5 de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași și unul  de la Academia de Studii Economice București.

Companiile care își vor deschide și în acest an porțile pentru instruirea studenților sunt Rompetrol Rafinare, Midia Marine Terminal, Rompetrol Quality Control, Rominserv, Rompetrol Well Services și Rompetrol Energy.

O componentă foarte importantă a programului este reprezentată de modulele practice, dezvoltate cu sprijinul celor peste 70 de Mentori, profesioniști specializați din sectoarele de rafinare, petrochimie, energie, operațiuni specifice la sondă, logistică și utilități. Acestea vor avea loc on-site, în puncte-cheie din rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și în zonele de activitate ale Rompetrol Well Services sau Rompetrol Energy.

Pe lângă dezvoltarea competențelor tehnice specifice meseriilor din domeniului energiei, programul de Traineeship va include, pentru al IV-lea an consecutiv, și partea de dezvoltare a competențelor soft. Astfel, participanții vor parcurge programul „Leaders Explore”, în cadrul căruia vor aprofunda competențe precum Comunicare, Lucru în Echipă, Branding Personal, toate fiind transpuse în conceperea și implementarea unui proiect aplicat în comunitate – Community Challenge.

Cei 100 de studenți vor avea cele două luni de program de formare plătite, iar la finalul lunii septembrie vor primi o certificare de absolvent Together We Grow – Rompetrol Traineeship, cât și o certificare de absolvent al programului de dezvoltare personală, desfășurat împreună cu partenerii de la Fundația Leaders.

KMG International (Rompetrol), a sprijinit, prin programele de formare, pregătirea a peste 1.600 de persoane, o parte dintre acestea regăsindu-se și astăzi în rândul angajaților din companiile membre.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *