Acasă » Petrol și Gaze » Profitul Gazprom scade cu 45%, pe fondul prețurilor mai mici ale gazelor naturale

Profitul Gazprom scade cu 45%, pe fondul prețurilor mai mici ale gazelor naturale

2 decembrie 2019
Import-Export
Energynomics

Gazprom a suferit o scădere de 45% a profitului net în al treilea trimestru al anului 2019, anualizat, din cauza scăderii prețurilor la gaz și a scăderii volumului vânzărilor către Europa.

Compania, care deține un monopol asupra exportului de gaz din Rusia, a atribuit 3,3 miliarde de dolari acționarilor săi în perioada iulie-septembrie. Veniturile companiei din vânzările de gaze au scăzut cu 16% față de anul trecut în trimestrul al treilea, potrivit Financial Times.

Declinul profitului a reflectat o scădere a volumului exporturilor și a prețurilor gazelor, care s-a redus aproape la jumătate pe piețele spot europene, iar prețul de vânzare în contractele pe termen lung a scăzut, deasemenea. Prețurile la export ale Gazprom sunt în mare parte legate de petrol și reflectă scăderea prețurilor la petrol. Prețul petrolului a pierdut 18% față de anul anterior, în perioada analizată și 10% în primele nouă luni din 2019.

Volumul mai scăzut al vânzărilor de gaze a apăsat și asupra profiturilor generale. Exporturile Gazprom în Europa și Turcia, principalele sale piețe, au scăzut cu 6% pe an la 53,6 miliarde de metri cubi în trimestrul al treilea, continuând tendința trimestrului precedent, în ciuda apropierii de iarnă, când cererea de gaz european și intern crește, în mod obișnuit.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *