Acasă » Regenerabile » Eolian » Profitul Enel Green Power scade cu 26% în al treilea trimestru

Profitul Enel Green Power scade cu 26% în al treilea trimestru

11 noiembrie 2014
Electricitate
energynomics

Profitul net al Enel Green Power s-a ridicat la 102 milioane de euro în trimestrul III al acestui an, în scădere cu 36 milioane de euro, respectiv 26,1%, față de 138 milioane de euro în al treilea trimestru al anului 2013, incluzând profitul net al operațiunilor discontinue egal cu un plus de 69 milioane de euro, arată raportul trimestrial al grupul.

Excluzând rezultatul net al operațiunilor discontinue, profitul net al grupului a crescut cu 13 milioane de euro. Creșterea înregistrată de profitul net reflectă în principal EBIT mai mare (83 milioane de euro) și creșterea taxelor pentru perioadă (42 milioane de euro), conform Bursa.

Veniturile totale înregistrate în cel de-al treilea trimestru s-au ridicat la 674 milioane de euro, în creștere cu 94 milioane de euro comparativ cu al treilea trimestru al anului 2013 (+16,2%), ca urmare a unei creșteri în alte venituri (103 milioane de euro în al treilea trimestru al anului 2014 și 15 milioane de euro în al treilea trimestru al anului 2013) și a veniturilor din vânzarea de electricitate (571 milioane de euro în al treilea trimestru al anului 2014 și 565 milioane de euro în cel de-al treilea trimestru al anului 2013).

Alte venituri sunt atribuite în principal efectului de recunoaștere a contribuției prevăzute în pre-contractul cu Sharp referitor la producția fabricii 3Sun (95 milioane de euro).

Creșterea veniturilor din vânzarea de electricitate, incluzând stimulente, reflectă în principal creșterea veniturilor înregistrate în zona Americii Latine (41 milioane de euro) și o diminuare a veniturilor înregistrate în Iberia (31 milioane de euro), în principal datorită impactului estimat al schimbărilor de reglementare introduse în Spania prin Decretul-lege regal 9/2013.

EBITDA s-a ridicat la 423 milioane de euro, o creștere de 84 milioane de euro comparativ cu al treilea trimestru al lui 2013 (+24,8%), în special în Europa (71 milioane de euro). Creșterea veniturilor și diminuarea costurilor rezultate din îmbunătățirea eficienței operaționale au fost parțial compensate de costurile mai ridicate pentru achiziția de energie și combustibil (32 milioane de euro).

În Europa, EBITDA a fost de 334 milioane de euro, o creștere de 71 milioane de euro comparativ cu al treilea trimestru al anului 2013, ca urmare a creșterii veniturilor (53 milioane de euro) și a scăderii costurilor pentru achiziția de combustibil datorită scoaterii din gestiune a instalațiilor de cogenerare din Iberia (6 milioane de euro) și a scăderii taxelor pentru producerea energiei regenerabile în Grecia (6 milioane de euro) în linie cu scăderea veniturilor din electricitate.

Veniturile totale ale grupului în primele nouă luni ale anului 2014 s-au ridicat la 2.084 milioane de euro, o creștere de 75 de milioane de euro comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013 (+ 3,7%), ca rezultat al unei creșteri de 66 milioane de euro în alte venituri (85 milioane euro în primele nouă luni ale anului 2013) și 9 milioane de euro în venituri din vânzare de electricitate (1.924 milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2013).

Creșterea altor venituri se datorează cu precădere recunoașterii garanției date de pre-contractul cu Sharp cu privire la producția fabricii 3Sun (95 milioane euro). Creșterea ușoară a veniturilor din vânzarea de electricitate, inclusiv stimulente, reflectă în principal creșterea veniturilor înregistrate în America Latină (91 milioane de euro) și în America de Nord (37 milioane de euro), compensată de o scădere a veniturilor înregistrate în Iberia, care reflectă impactul estimat al schimbărilor la nivel de reglementare introduse prin Decretul-lege regal 9/2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *