Acasă » Uncategorized » Privatizarea Oltchim va fi decisă luni

Privatizarea Oltchim va fi decisă luni

12 decembrie 2017
Uncategorized
energynomics

Administratorii judiciari ai Oltchim au anunţat reprogramarea Adunării Generale a Creditorilor, de pe 11 decembrie, pe 18 decembrie.

Adunarea are, pe ordinea de zi, aprobarea contractelor de vânzare a activelor combinatului către investitorii selectaţi.

În octombrie, Oltchim a anunţat că „Chimcomplex” Borzeşti va achiziţiona şase din cele nouă pachete de active scoase la vânzare, pentru 127 milioane de euro. Totodată, în contractul de vânzare de active, încheiat între Oltchim SA şi Dynamic Selling Group SRL, cu privire la Pachetul 6, preţul tranzacţiei reprezintă echivalentul în lei al sumei de 1.900.000 euro, potrivit companiei.

Cele nouă pachete de active scoase la vânzare de combinatul chimic sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxialcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de Anhidridă ftalică.

Creditorii urmează să discute aprobarea ofertelor acceptate şi respingerea celor primite de la alţi investitori.

Pachetele dorite de Chimcomplex sunt Pachetul Clorosodice, Pachetul Oxi-alcooli, Polioli, Servicii pe Teren, Pachetul Vagoane şi parţial Pachetul VCM/PVC, conform Bursa.

Oltchim a mai anunţat, până acum, că finalizarea procesului de vânzare se anticipează a avea loc în prima parte a anului 2018.

Combinatul a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Oltchim a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un rezultat net de 40 de milioane de lei, dublu comparativ cu cel consemnat în perioada similară din 2016, de 16,152 milioane lei, conform datelor remise Bursei de Valori Bucureşti.

Cifra de afaceri s-a majorat cu 29%, la 716,3 milioane lei, determinată atât de creşterea cantităţilor de produse finite vândute, cât şi de creşterea preţurilor de vânzare, ca urmare a majorării cotaţiilor internaţionale la produsele comercializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *