Acasă » Termo » Primăria Bucureşti va împrumuta 100 de milioane de euro de la Guvern pentru subvenţia termiei

Primăria Bucureşti va împrumuta 100 de milioane de euro de la Guvern pentru subvenţia termiei

Energynomics

Primăria Bucureşti va contracta un credit de 462 de milioane de lei, rambursabil în 20 de ani, pentru a putea plăti subvenţia pentru energia termică restantă către RADET.

Împrumutul va fi contractat pentru 20 de ani, cu rambursare în rate trimestriale egale, şi va avea dobândă variabilă, calculată în funcţie de ROBOR, conform e-nergia.ro. “Se solicită contractarea unui împrumut intern pentru asigurarea achitării subvenţiei restante aferente furnizării energiei termice către populaţie, necesar datorită scăderii constante a încasărilor din cotele defalcate din IVG, ce a condus la imposibilitatea achitării către RADET a subvenţiei pentru termoficare”.

Primăria Bucureşti s-a putut împrumuta după ce Guvernul a adoptat recent o OUG cu derogări de la legislația în vigoare pentru a permite primăriilor să acceseze împrumuturi suplimentare din banii din privatizări de la Trezoreria Statului pe perioade de până la 20 de ani, în limita sumei de 700 milioane lei, în scopul de a-și achita restanțele înregistrate la plata subvențiilor pentru încălzirea populației.

Autor: Energynomics

Un comentariu la „Primăria Bucureşti va împrumuta 100 de milioane de euro de la Guvern pentru subvenţia termiei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *