Acasă » Petrol și Gaze » Prețul petrolului a rămas stabil în ultima săptămână

Prețul petrolului a rămas stabil în ultima săptămână

29 octombrie 2019
Petrol și Gaze
Energynomics

Bogdan Tudorache

Prețul petrolului a rămas stabil, WTI tranzacționându-se în jur de 55 dolari/ baril și Brent în jur de 60 de dolari/ baril, conform unei analize Saxo Bank.

Deși perspectiva pe termen scurt s-a îmbunătățit, perspectiva pe 2020 rămâne încă dificilă, Agenția Internațională a Energiei așteptându-se ca stocurile non-Opec să depășească cererea, astfel punând presiune pe grupul Opec+ să reducă producția și mai mult, susține analistul Saxo, Ole Hansen.

Cu toate acestea, pe termen scurt piața a găsit susținere în urma unei scăderi surpriză a stocurilor americane de țiței și a estimărilor privind intensificarea activității rafinăriilor în domeniul combustibilului cu conținut scăzut de sulf înainte de intrarea în vigoare a reglementărilor IMO20 de anul viitor. Cererea actuală pentru țiței și scăderea ulterioară din 2020 pot fi observate în cazul țițeiului Brent unde contractele futures pentru iunie 2020 se tranzacționează cu un discount de 2,4 dolari/ baril față de decembrie 2019, actuala lună de avans.

Modul de abordare al decalajului de preț mai mic dintre ofertă și cerere în 2020 va fi, cel mai probabil, un subiect important pentru piață înainte de întâlnirea grupului Opec+ de la Viena de pe 6 decembrie. Într-un moment în care creșterea globală încetinește și împreună cu ea și cererea pentru petrol, grupul se va afla în poziția de a reduce și mai mult producția și de a lăsa prețul să scadă și mai mult pentru a forța o încetinire accelerată a creșterii producției americane.

”Ne menținem părerea afirmată în perspectiva pentru T4 că țițeiul Brent va rămâne, cel mai probabil, limitat la un interval în jur de 60 dolari/ baril înainte de finalul anului”, a conchis analistul Saxo.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.