Acasă » Electricitate » Prețul gazelor naturale a revenit sub 200 de euro pentru un Megawatt-oră

Prețul gazelor naturale a revenit sub 200 de euro pentru un Megawatt-oră

8 septembrie 2022
Electricitate
energynomics

Prețul gazelor naturale în Europa a coborât joi până la 197 de euro pentru un Megawatt-oră, revenind sub pragul de 200 de euro pentru un Megawatt-oră pentru prima dată de la începutul lunii august, transmite DPA.
Această evoluție a venit în contextul în care prețurile pentru contractele TTF la bursa din Ţările de Jos, unde se stabilesc tarifele de referință în Europa, au scăzut cu aproape 8%.

Scăderea cotațiilor vine cu o zi înainte de reuniunea miniştrilor europeni ai Energiei, care ar urma să discute riscurile cu care se confruntă statele membre din cauza diminuării livrărilor de gaze naturale ruseşti, o situație care ar urma să persiste timp de mai multe luni şi va afecta economia continentului.

La începutul acestei săptămâni, prețurile gazelor naturale în Europa erau aproape de pragul de 300 de euro pentru un Megawatt-oră, pe măsură ce piețele au digerat ştirea că Rusia a întrerupt tranzitul gazelor naturale spre Europa via conducta Nord Stream 1, conform TVR.

Comisia Europeană va propune un plafon la prețul gazelor naturale ruseşti, alături de măsuri cum ar fi o țintă obligatorie privind reducerea utilizării de electricitate în perioadele de consum de vârf, o limită pentru veniturile firmelor care produc electricitate cu costuri reduse şi o contribuție de solidaritate din partea companiilor de petrol şi gaze, a anunțat miercuri preşedintele Executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *