Acasă » Electricitate » PPC din Grecia cumpără Enel România într-o tranzacție evaluată la 1,9 miliarde de euro

PPC din Grecia cumpără Enel România într-o tranzacție evaluată la 1,9 miliarde de euro

10 martie 2023
Distribuţie
energynomics

Enel Spa, cea mai mare companie de utilități din Italia, va ceda toate operațiunile din România către Public Power Corp (PPC) din Grecia în schimbul a 1,26 miliarde de euro, ca parte a unei strategii de reducere a datoriilor și a tranziției către o energie mai curată. Tranzacția este evaluată la 1,9 miliarde de euro, inclusiv datoriile, potrivit Enel, cu un efect pozitiv de 1,7 miliarde de euro asupra datoriei nete consolidate a companiei.

În luna noiembrie, Enel a prezentat o actualizare a strategiei 2023-2025, în care preciza că are în vedere de active în valoare de 21 de miliarde de euro și urmărește să își reducă datoria la 51-52 de miliarde de euro până la sfârșitul acestui an. „Prin vânzarea operațiunilor noastre din România, continuăm să implementăm planul de retragere”, a spus CEO Francesco Starace.

Acordul Enel cu PPC este de așteptat să se încheie în trimestrul al treilea al acestui an.

PPC, care a numit afacerea „un eveniment crucial în strategia sa de creștere”, intenționează să finanțeze achiziția printr-un împrumut de 485 de milioane de euro pe termen de 5 ani de la o serie de băncile grecești și un mecanism în valoare de 315 milioane de euro agreat cu băncile internaționale.

„Avem o șansă unică de a achiziționa o platformă de utilități integrate la un preț atractiv, punând astfel PPC pe traseul care o va face un lider în segmentul Clean Utility în zona Europei de Sud-Est”, a declarat președintele și CEO-ul PPC, Georgios Stassis. „Suntem încrezători că această evoluție semnificativă va stimula creșterea și va îmbunătăți competitivitatea PPC atât la nivel internațional, cât și la nivel intern.”

Un comentariu la „PPC din Grecia cumpără Enel România într-o tranzacție evaluată la 1,9 miliarde de euro”

  1. Pingback: PPC din Grecia cumpără Enel România într-o tranzacție evaluată la 1,9 miliarde de euro - Piramid Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *